Ortodonție

Ortodonție

Malocluziile dentare afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. „Malocluzie” este un termen tehnic pentru dinții strâmbi, înghesuiți, îndepărtăți sau aliniați greșit, dinți care nu sunt bine potriviți între ei. Cuvântul se traduce la propriu „mușcătură rea”.

Progresul tehnicii în stomatologie (specializarea ortodontie) permite astazi corectarea spectaculoasă, fără durere a anomaliilor dento-maxilare. Aparatele dentare (ortodontice) cele mai noi sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dinților. Materialele rafinate din care sunt fabricate aceste aparate, precum si structura, vor permite oricarei persoane, indiferent de vârsta sa beneficieze de avantajele acestei inventii dentare.

Ortodonţia este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea anomaliile dento-maxilare și realizarea unor relaţii intermaxilare corecte (orthos= drept, dontos=dinți).

Medicul ortodont se va ocupa de îndreptarea și alinierea dinţilor strâmbi, de realizarea rapoartelor corecte între aceştia, dar şi a rapoartelor dintre oasele maxilare.

Este foarte importantă corectarea poziţiei dinţilor pe arcadă nu numai din punct de vedere estetic dar şi din considerente funcţionale. Dinţii înghesuiți pot fi igienizați mult mai greu şi din acest motiv se pot caria şi pot apărea şi afecţiuni gingivale cu sângerări (gingivita) în prima fază şi apoi probleme parodontale severe.

Cu alte cuvinte copiii cu dinţii strâmbi vor fi viitori adulţi parodontopaţi. De asemenea rapoartele incorecte dintre cele două arcade dentare pot provoca tulburări care se manifestă prin masticaţie deficitară, oboseală musculară însoţită și de dureri articulare. Toate acestea pot fi prevenite printr-un tratament ortodontic, îndreptarea dinților nefiind un moft ci o necesitate.

Cel mai bine este ca aparatul ortodontic să fie purtat din copilărie, vârsta minimă fiind de 4 ani (în cazul anomaliilor severe). În mod normal tratamentul este recomandat copiilor cu vârsta de 7-8 ani.ortodontie 1

În perioada copilăriei oasele sunt mai moi, mobilizarea dinților în alveole se poate face cu ușurința și rapid (în timp scurt 1-2 ani).

Rezultatul tratamentului depinde foarte mult de voinţa copilului dvs de a purta aparatul. Adolescenţii și persoanele adulte (40 de ani) pot beneficia de tratament ortodontic cu rezultate foarte bune, vârsta nelimitând purtarea aparatului dentar. Durata tratamentului în această situaţie poate fi mai lungă deoarece oasele nu mai au elasticitatea din copilărie.


Alege Clinica Sanelen DENT

Tehnica de lucru şi aparatura modernă ne permit să realizăm tratamente pe implant dentar într-o ambianţă confortabilă pentru tine.

Implanturile dentare funcţionează şi se simt exact ca un dinte natural. De aceea, este foarte importantă atât igiena orală zilnică, ci şi vizitele regulate la medicul dentist.

Poţi pleca acasă cu dinţi provizorii, chiar în aceeaşi zi.

Punem în serviciul tău experienţa acumulată, tehnologia şi materialele de ultimă generaţie, pentru a-ţi asigura cea mai înaltă calitate a implanturilor dentare.

În funcţie de implantul ales, îţi oferim garanţie între 10 şi 30 de ani.

Programează-te Online

Calendar is loading...
featured-img

Planifici să-ti imbunătătesti

sănătatea dentară

Contactează-ne
R.Moldova, Anenii Noi, MD-6501 str. Concilierii Naţionale, nr 10