Radiologie Dentară Digitală

Radiografii dentare digitale

Dispunem de un aparat performant ce poate realiza o radiografie dentară care, în doar 9 secunde şi fără multe radiaţii, ne permite să obţinem o imagine digitală complexă asupra dinţilor tăi.

Datorită senzorilor aparatului (sensibili la fotonii radiaţiilor X), imaginea va fi de calitate şi la o rezoluţie net superioară filmului convenţional, ceea ce permite prelucrarea digitală (mărirea sau inspectarea imaginii). Astfel, medicii noştri specialişti pot observa detalii importante ale dinţilor şi structurilor adiacente, pentru tratamente dentare mult mai eficiente, elemente imposibil de analizat în cazul mijloacelor tradiţionale.

Prin reducerea cu 80 % a radiaţiilor, şi femeile însărcinate îl pot folosi. În plus, procesul durează câteva minute şi nu este necesară pregătirea prealabilă sau programare. Nu sunt folosite substanţe chimice pentru developare.

Necesitatea unui astfel de aparat de radiologie dentară este cu atât mai mare, întrucât în cabinetele stomatologice ale Clinicii Stomatologice Sanelen DENT tratăm situații complexe, precum: urgențe stomatologice, specialiștii noștri fac implanturi dentare, coroane și fațete dentare, pun aparate dentare sau se ocupă de tratamente stomatologice pentru copii.

 • Doză de radiaţii mult scăzută
  Cercetarile în domeniu atestă o reducere a radiaţiei de până la 80% în momentul utilizării unui senzor digital comparativ cu folosirea unui film radiologic. Acest fapt se datorează proprietăţilor senzorului, care îl fac mult mai sensibil la fotonii radiaţiilor X.
 • Posibilitatea prelucrării imaginii
  Imaginea radiografiei digitale poate fi prelucrată pentru a se obţine detalii importante ale dinţilor şi structurilor adiacente.
 • Ecologic
  Nu sunt folosite substanţe chimice pentru developare.
 • Calitate superioară a imaginii obţinute
  Majoritatea senzorilor digitali existenţi în prezent pe piaţă au o rezoluţie a imaginii net superioară filmului convenţional. Aceasta înseamnă că pe radiografiile dentare digitale medicul poate identifica informaţii care nu ar fi fost vizibile pe un film convenţional.
 • Economie de timp
  Timpul de expunere este de numai 9 secunde. Nu este necesară o programare prealabilă. Întreg procesul durează 5 minute.

In cazul copiilor, razele X pot fi folosite pentru supravegherea dintilor care erup, permitand medicului dentist pedodont diagnosticarea problemelor si intocmirea planului de tratament stomatologic. Daca problemele dentare sunt identificate si tratate inca din stadiu incipient, tratamentele ulterioare sunt mult mai confortabile pentru copilul dumneavoastra si, in acelasi timp, mai ieftine.

Academia Americana a Dentistilor Pediatri recomanda examinarea cu Raze X la fiecare 6 luni pentru copiii cu risc mare de aparitie a cariilor.Stomatologii pediatri sunt foarte preocupati de minimalizarea expunerii pacientilor la radiatii. In conditiile de siguranta actuale, cantitatea de Raze X primite in urma unei examinari este foarte mica, iar riscul este neglijabil. Pe scurt, radiografia dentara reprezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara neidentificata si netratata.

Unitatea de masura pentru dozele de radiatii care ajung în organism este « milisievert » (mSv). Experţii Colegiului American de Radiologie si ai Societatii de Radiologie din America de Nord apreciaza ca doza maxima admisa de radiatii acumulate pe durata unui an nu trebuie sa depasească 20 mSv. Dintre toate investigatiile cu Raze X, radiografia dentara este cel mai putin iradianta, doza de radiatii emise fiind de numai 0,02 mSv.

Sursa de radiatii Doza
Radiografie dentara 0,02 mSv
Mamografie 1-2 mSv
CT toracic sau pelvis 4-8 mSv
CT complet 10-12 mSv
Radiatii din mediu 3mSv/an

* Doza maxima admisa: 20 mSv/an.

Surse: American College of Radiology, Radiological Society of North America, American Association of Physical Medicine.

Alege Clinica Sanelen DENT

Tehnica de lucru şi aparatura modernă ne permit să realizăm tratamente pe implant dentar într-o ambianţă confortabilă pentru tine.

Implanturile dentare funcţionează şi se simt exact ca un dinte natural. De aceea, este foarte importantă atât igiena orală zilnică, ci şi vizitele regulate la medicul dentist.

Poţi pleca acasă cu dinţi provizorii, chiar în aceeaşi zi.

Punem în serviciul tău experienţa acumulată, tehnologia şi materialele de ultimă generaţie, pentru a-ţi asigura cea mai înaltă calitate a implanturilor dentare.

În funcţie de implantul ales, îţi oferim garanţie între 10 şi 30 de ani.

Programează-te Online

Calendar is loading...
featured-img

Planifici să-ti imbunătătesti

sănătatea dentară

Contactează-ne
R.Moldova, Anenii Noi, MD-6501 str. Concilierii Naţionale, nr 10