Punte Dentara

Ce este podul dentar?

Dacă aveți dinți lipsa, medicul dentist vă poate reda zâmbetul dvs. cu ajutorul la punți dentare. O punte dentară este un dinte fals (numit pontic) care este menținut pe poziție de către dinții de rezemare de pe ambele părți ale spațiului. Deși pontici pot fi făcute dintr-o varietate de materiale, cum ar fi aurul, de obicei sunt fabricate din porțelan pentru a se amesteca estetic cu dinții naturali.

Tipuri de poduri dentare

Există patru tipuri principale de poduri dentare:

  • traditional
  • cantilever
  • Maryland
  • Implant-sprijinit

 

Podul tradițional dentar

O punte dentară tradițională este alcătuită dintr-un dinte fals sau dinți care sunt ținute în loc de coroane dentare care au fost cimentate pe fiecare dintre dinții de rezemare. Un pod tradițional este cel mai popular tip de pod dentar și poate fi utilizat atunci când aveți dinți naturali pe ambele părți ale spațiului creat de dintele lipsă.

 

Podul dentar Cantilever

Deși similar cu un pod tradițional, ponticul într-o punte dentară consola este ținut în loc de o coroană dentară care este cimentată numai unui dinte de capăt. Pentru un pod consolați, aveți nevoie doar de un dinte natural lângă gap-ul lipsit de dinte.

 

Maryland punte dentară

Similar cu un pod tradițional, podurile dentare din Maryland folosesc doi dinți naturali, unul pe fiecare parte a spațiului. Cu toate acestea, în timp ce un pod tradițional folosește coroane dentare pe dinții de rezemare, un pod Maryland utilizează un cadru din metal sau din porțelan care este lipit pe spatele dinților de rezemare.

Ca un pod tradițional, un pod Maryland poate fi folosit numai când aveți un dinte natural pe fiecare parte a spațiului cauzat de dintele sau dinții lipsă.

 

Podul dentar susținut de implant

După cum sugerează și numele, podurile cu implanturi utilizează implanturi dentare, spre deosebire de coroane sau cadre. În mod obișnuit, un implant este plasat chirurgical pentru fiecare dinte lipsă, iar aceste implanturi țin puntea în poziție. Dacă un implant pentru fiecare dinte lipsă nu este posibil, podul poate avea un pontic suspendat între două coroane suportate cu implant.

Considerat cel mai puternic și cel mai stabil sistem, un pod susținut prin implant necesită de obicei două intervenții chirurgicale:

  • unul pentru a încorpora implanturile în maxilar
  • o a doua operație de a plasa podul

Poate dura câteva luni până când procedura va fi complet finalizată.

Cit costă un pod dentar?

Există multe variabile care pot afecta prețul, inclusiv:

  • numărul de dinți necesari pentru a umple golul
  • materialele utilizate, cum ar fi rășina compozită, zirconia sau aliajul metalic acoperit cu rășină
  • complexitatea / dificultatea plasamentului
  • tratamente suplimentare pentru alte probleme dentare, cum ar fi boala gingiilor

 

Costurile depind, de asemenea, de tipul de pod selectat:

  • Podurile tradiționale sau de consolă costă în mod obișnuit 100 EUR pentru un pontic și o coroană pentru fiecare dinte de sprijin.
  • Podurile Maryland costă în mod obișnuit între 100 și 150 de euro pentru un pontic cu cadru, sau aripi, atașate la dinții opriți.
  • Un pod susținut cu ajutorul unui implant ar putea costa între 150 și500 de euro pentru un pod cu două implanturi dentare cu trei sau patru dinți.

 

Podul dentar vs. implant dentar

Multe planuri de asigurări dentare acoperă poduri, iar multe dintre acestea acoperă și implanturile. Este posibil ca o punte dentară să fie înlocuită la fiecare 5 până la 15 ani, în funcție de îngrijirea corespunzătoare, în timp ce implanturile sunt considerate o soluție permanentă. Există factori care pot reduce durata de viață a tuturor tipurilor de poduri, inclusiv implanturi, cum ar fi igiena dentară.

De ce am nevoie de o punte dentară?

Când aveți un dinte lipsă sau dinți lipsă, acesta vă poate afecta în mai multe moduri. O punte dentară poate aborda aceste schimbări, inclusiv:

  • restabilind zâmbetul
  • restaurând capacitatea de a mesteca în mod corespunzător
  • restaurarea discursului și a pronunției
  • mentinerea formei fetei tale
  • re-ajustați mușcătura pentru a distribui în mod corespunzător forța atunci când mestecați
  • împiedicând dinții rămași să se deplaseze din poziția corectă

Perspectivă

Dacă vă lipsesc un dinte sau un număr de dinți, aveți opțiuni de înlocuire diferite pentru a discuta cu un dentist. Există numeroase beneficii pentru utilizarea podurilor dentare și există mulți factori – inclusiv costurile – pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a lua o decizie.

Vă așteptăm în Republica Moldova la Clinica Dentară Sanelen DENT pentru a vă oferi consultanță specializată cu informații detaliate și un plan de tratament personalizat.

Pentru programari puteți să ne sunați la +373-265-2-19-90 sau să completați formularul de mai jos și să obțineți estimarea costului gratuit!

Solicitați gratuit estimarea costului



Tipuri de fisiere acceptate: doc, xls, pdf, txt, gif, jpg, jpeg, png, zip, rar, docx, xlsx.


Marimea maxima a fisierului: 30 MB.



Leave Comments